Το Πρόγραμμα ''ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ'' του Υπουργείο Ανάπτυξης

πρόγραμμα 'ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ'

Το πρόγραμμα "ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ" αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και έχει σκοπό την εξοικείωση 50.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) με την ψηφιακή οικονομία. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Υπουργείου Ανάπτυξης (www.ypan.gr), το οποίο υλοποιήθηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ (www.eommex.gr) για το διάστημα 2000-2003. Για το 2005 αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις όπως επίσης και σημαντική αύξηση των χρηματικών ποσών.

Βάσει του προγράμματος αυτού οι επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται για να αποκτήσουν Web Site ή Ηλεκτρονικό κατάστημα. Σχετικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ είναι απαραίτητη η δημιουργία του, δεν είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε αυτό. Μπορεί δηλαδή να εμφανίζει έναν απλό κατάλογο των προϊόντων της επιχείρησης.

Η πρώτη φάση του έργου "Εκπαιδευτική Στήριξη του Δικτυωθείτε", υποστήριξε 16.500 ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα στην πορεία εξοικείωσής τους με τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών του Διαδικτύου. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2004 τιμήθηκαν εκτός των ΜΜΕ και οι διακεκριμένοι Σύμβουλοι Καθοδήγησης και Υποστήριξης ΜΜΕ, οι οποίοι είχαν την ευθύνη υποστήριξης των επιχειρηματιών.
Παράλληλα ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων και η συνέχεια του Προγράμματος, το Δικτυωθείτε ΙΙ, στο οποίο μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι από τα τέλη Νοεμβρίου 2004.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν αίτηση επιχειρήσεις από το Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα, με περιορισμό τον κανόνα deminimis. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η χρηματοδότηση ανά καλάθι ανέρχεται σε 1.250 € έναντι 704 € από την προηγούμενη.

Βασικά στοιχεία για τη συμμετοχή μιάς επιχείρησης στο πρόγραμμα ''ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ'' είναι ο κλάδος δραστηριοποίησης, ο τόπος δραστηριοποίησης της εταιρείας -η έδρα της, ο αριθμός των εργαζομένων (μέγιστος αριθμός 10 άτομα), ο τζίρος (μέχρι 586.941 ευρώ), και να μην έχει ήδη κάποιο άλλο δικό της web site.

Για περισσότερες ερωτήσεις ή απορίες είμαστε στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε και γιατί οχι; να βρούμε τη λύση που ταιριάζει σε εσάς.