Ποιά στοιχεία ορίζουν ένα καλό και επιτυχημένο web site ή ένα e-shop;

- Διεύθυνση (domain name): Η διεύθυνση ενός web site έχει τη μορφή www.pelatis.gr ή www.pelatis.com ή ακόμη www.pelatis.com.gr. Μια σωστή διεύθυνση μπορεί να συμβάλλει σε αυξημένο αριθμό επισκέψεων στο site, και την καλλιέργεια μιας ευκολομνημόνευτης εταιρικής ταυτότητας.

- Όμορφο αισθητικά web site : Το web site ή το e-shop είναι σαν ένα κανονικό κατάστημα. Αν είναι όμορφο αισθητικά χωρίς τις υπερβολές που συναντούμε κατά κορον στο Διαδίκτυο και προπαντός κατασκευασμένο από επαγγελματίες, θα προκαλέσει την καλή διάθεση του επισκέπτη και την εμπιστοσύνη του..

- Μέτρα ασφάλειας στις συναλλαγές: Ο μεγαλύτερος φόβος των χρηστών του Internet (και όχι μόνο) που τους εμποδίζει να πραγματοποιήσουν "on line" συναλλαγές, είναι τα θέματα ασφαλείας των διαφόρων ηλεκτρονικών καταστημάτων και web sites. Αν και κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί 100% ασφάλεια από κακόβουλους χρήστες, σήμερα, η τεχνολογία μας παρέχει τα καλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας που υπήρξαν ποτέ.

- Ευκολία στους τρόπους πληρωμής: Έχει αποδειχθεί με έρευνες και στατιστικές ανάμεσα σε δημοφιλή ηλεκτρονικά καταστήματα και χρήστες τους, ότι όσο πιο απλή και εύκολη είναι η παραγγελία ενός προϊόντος μέσω Διαδικτύου, τόσο πιο πολλές είναι οι πωλήσεις του καταστήματος και οι ικανοποιημένοι πελάτες του. Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει επίσης στους επισκέπτες του εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

- Σωστή διαφήμισή του στο χώρο του Internet: Ένα σωστά ''στημένο'' ηλεκτρονικό κατάστημα η web site, με καλαίσθητες - λειτουργικές σελίδες και σύγχρονες τεχνικές ασφαλείας, είναι καταδικασμένο σε αποτυχία αν οι χρήστες του Internet δε γνωρίζουν γι' αυτό. Η αποτελεσματική διαφημιστική προώθησή του με το ελάχιστο δυνατόν κόστος σε sites, μηχανές αναζήτησης, banners και μια σειρά άλλες προωθητικές ενέργειες θα φέρει τους νέους επισκέπτες-πιθανούς πελάτες. Πέρα από μια απλή καταγραφή του στις μηχανές αναζήτησης, καλό θα ήταν να μπορούσε να εμφανίζεται στις υψηλότερες θέσεις αποτελεσμάτων σε αναζητήσεις με τις λέξεις κλειδιά που είναι σχετικά με αυτό.